Presentation av Ponnylyckans Ridskola & Träningscenter

Ponnylyckan bedriver sin verksamhet på Slamby Gård som ligger centralt belägen utmed Landvetter sjön, nära till goda bussförbindelser.

Verksamheten består främst av Ridskola för dom mindre barnen i lugn och hemtrevlig miljö, med små ponnyer. Vi erbjuder många andra aktiviteter dagridläger, hyra ponny, kurser i hästskötsel, barnkalas och speciella events.


Det finns möjlighet till att ha sin häst inackorderad i mindre stall med dressyrinriktning eller träna dressyr/deltaga på dressyrkurser för auktoriserade C-tränaren (dressyr) Christel Oscarsson from augusti 2009. Se under respektive drop down meny,

Anläggningen innefattar 10 st. platser för A-B ponnyer i lösdrift, 12 st. boxar för inackorderingar. Det finns isolerad manege 20*40 m med bra speglar, paddock och anlagd ridslinga 2.5 km (inhägnad) på anläggningens mark.

Christel köpte och övertog driften av Ponnylyckans Ridskola juli-09, det var då ridskola i småskalighet, idag är det en väl fungerande verksamhet för ca. 150 elever/vecka, vi har Prova På ridning, nybörjarkurser till tävlingsgrupp, (se under drop down menyn "grupper"). Samtliga Ponnylyckan ponnyer är noga utvalda för att passa in i verksamheten, ponnyerna är av den lugnare modellen för att barn och ungdomar skall få så trygg rid och hanteringsmässig upplevelse som möjligt.
Många gör sin första bekantskap med hästar just här hos oss både barn och föräldrar, all hantering/ridning lärs ut med högt säkerhetstänk.

Hoppas du finner ovanstående utbud intressant och blir nyfiken på vad Ponnylyckan kan erbjuda er.

Välkommen att utforska vår hemsida!
Christel & Mats